De Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair is de grootste Indische happening ter wereld geworteld in de stad Den Haag. Het evenement komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar en is een culturele mix van Oost en West. Al sinds 1959 is de Tong Tong Fair een podium voor de Indische cultuur en een inspirerende, relaxte en gastvrije plek waar de Indische gemeenschap elkaar ontmoet. Op de Tong Tong Fair komen Oost en West samen in een sfeer van vriendschap, gastvrijheid en inspiratie. Het is een unieke ervaring, een feel-good event dat voelt als een mini-vakantie naar Zuidoost-Azië & de Pacific (maar zonder de jetlag), met theatermakers, kunstenaars, dansers, musici, ontwerpers, fotografen, schrijvers en wetenschappers die de Indische cultuur en koloniale geschiedenis onderzoeken. Voor iedereen is het een overweldigende culinaire trip en een hebberig makende shopping galore.

De Tong Tong Fair is een combinatie van een internationale beurs, een food event en een cultureel festival, georganiseerd in diverse themapaviljoens met podia. In het Indonesië-Paviljoen vind je standhouders uit Jakarta, Depok, Tangerang, Bekasi, Bandung (West-Java), Yogyakarta (Midden-Java), Surabaya (Oost-Java), Bukittinggi (West-Sumatra), Jambi (Sumatra), en Gorontalo (Sulawesi). Ook Nederlandse en buitenlandse kooplieden uit Vietnam, Singapore, India en Thailand presenteren zich met exclusieve koopwaren uit Zuidoost-Azië. Het internationale Tong Tong Festival presenteert elk jaar een nieuw cultureel programma rond de mix van Oost en West in podiumkunsten, exposities, gesproken woord en actualiteit. Er zijn ook jaarlijks wisselende tentoonstellingen.

De entreeprijs van de Tong Tong Fair is inclusief een passe-partout voor het Tong Tong Festival. Elk uur van de dag zijn er programma’s in de thematheaters. Het Tong Tong Festival presenteert voorstellingen op het Tong-Tong-Podium, in De Rotonde en Studio Tong Tong.

De Tong Tong Fair wordt georganiseerd door Stichting Tong Tong, die verantwoordelijk is voor de programmering van het Tong Tong Festival. De stichting heeft als doel de Indische cultuur te ontwikkelen en te behouden en biedt een podium voor Indische (Euraziatische) cultuur, als inspiratiebron voor Indische en niet-Indische belangstellenden, van alle leeftijden. Het evenement is ook bedoeld om geld in te zamelen voor de Indische Kunstkring Tong-Tong (IKK), zodat zij een cultureel programma kunnen financieren. Dit is al sinds de eerste Pasar Malam Tong-Tong in 1959 de doelstelling.

De Tong Tong Fair is een van de grootste internationale evenementen van Nederland en trekt vele bezoekers uit omliggende landen.

admin
Author: admin